Sok szeretettel köszöntjük a Szegedtől néhány kilométerre Algyőn, a Gyevi Liget Nyugdíjas házban. Köszönjük az érdeklődést, amellyel megtisztelt bennünket.

Minden munkatársunk azon szorgoskodik, hogy hozzáértésének legjavát nyújtsa, hogy megkönnyítse és széppé tegye az itt lakó idős emberek mindennapjait. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy időskorú lakóink biztonságban érezzék magukat nálunk és megelégedetten otthonuknak érezzék a Gyevi Liget Nyugdíjas házat.

Az alábbi ismertetőben azokat az információkat gyűjtöttük össze, amelyek támogatják a döntést megelőző tájékozódást a nyugdíjas házba költözéssel kapcsolatosan.

Az idős emberek biztonságát és kényelmét szolgáljuk

A Gyevi Ligetben összesen 14 fő elhelyezésére van lehetőség, amely a kis létszámból adódóan valódi családi fészek, ahol a személyzet figyelme valóban a gondoskodást, s biztonságot és a kényelmet biztosítja a lakóinak.

A szobák a nyugodt kényelmes otthonként lettek kialakítva. Az emeleten 1 - 2 és 3 ágyas szobák lettek kialakítva, a földszinten egy 15 nm-es szoba és egy kertre néző 17 nm-e s 2 személyes apartman van saját fürdővel és wc helyiséggel. A szobákhoz közös használatú, korszerű tusoló és wc-k tartoznak.

Lakóegységeink berendezését a lakók elképzelése szerint lehet szépítgetni, alakítgatni. A házban könnyen tisztítható padlófelületek, biztonságosan, mégis messzemenőkig barátságosan és családiasan szolgálják időskorú lakóink kényelmét, igényeit. Minden kialakított lakrész a bentlakó által berendezhető, átrendezhető. A szobákban található kábeltévé, illetve nővérhívó. Az ágyak olyan elektromosan mozgatható szerkezettel vannak ellátva, amely a pihenést személyre szabottan kínálja. A személyes tárgyak elhelyezésre minden lakónk külön szekrényt kap. A behozható tárgyakról külön listát adunk át önöknek.

Az időskorú lakóink közösségi életének központja az ebédlő-társalgó, mely helyiségek, nagyobb összejövetelek, ünnepségek szervezését is lehetővé teszi. A földszinten közös TV nézési lehetőséggel, kártyaasztallal valamint jó időben, az épület által körülvett udvaron és kertben tölthetik el a lakóink szabadidejüket.

Az étkezések a földszinti részben a ebédlő társalgóval egybenyitott nagy helyiségben lesznek, amelyhez egy jól felszerelt melegítő  konyha is tartozik, gáztűzhellyel, hűtővel és mosogató géppel ellátva. A melegítő konyhában a házias ízek kedvelői saját megszokott csemegéiket is elkészíthetik.

A szabadidős programok mind a nappali társalgóban mind a rózsa lugassal ellátott ligetes kertben lesznek. A házon kívüli programok vezérhajója a híres Borbála fürdő lesz, ahol a kellemes gyógyvizű és az úszó medencék gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról. Az ország egyik legjelentősebb fesztiválvárosa Szeged közelsége a legkényesebb kulturális igényeket is ki tudja elégíteni (Szegedi Szabadtéri Játékok, Színházak, Bor fesztivál, Hídi vásár stb.)

A takarító személyzet gondoskodik a ház közösségi helységeinek és a lakrészek rendjéről, tisztaságáról. A házban jól felszerelt személyzeti szoba áll rendelkezésre. A gondozóink a rászorulókat saját szobájukban gondozzák és ápolják, mintha a saját otthonukban házi gondozásban részesülnének.

Természetesen a házon belül, kizárólag az időskorú lakók igényei alapján és az ő szórakozásuk érdekében szervezünk rendezvényeket. A szabadidő kellemes eltöltéséhez kulturális tevékenységeket, kirándulásokat, ünnepi rendezvényeket szervezünk lakóink számára.