Karácsony táján mindenki számára fontosabbá válik a család, szeretné az ünnepeket együtt tölteni a szeretteivel. De, sokan élnek az ország távolabbi pontjain, külföldön és nem mindenkinek van alkalma haza térni.

A digitális világ ma már rengeteg lehetőséget biztosit arra, hogy a számunkra fontos személyekkel aktív kapcsolatot tudjunk tartani. Nem írok különösebb újdonságot azzal, hogy mennyire fontos tud az lenni, hogy idősebb hozzátartozóinkat is megtanítsuk használni ezeket az okos eszközöket.

Sokan még mindig elzárkóznak, pedig egy tablet, egy asztali gép, igen sokat segíthet abban, hogy az idősebb korosztály is aktív szereplője legyen az életünknek, a távolságokat áthidalva.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy nyugdíjas házunkat is felszereljük ezen eszközökkel, és aki még nem tudja használni, annak a használatát is igyekszünk megtanítani, hiszen rengeteg hasznos és értékes élményhez való hozzájutásban tudunk ezáltal segíteni.

Hogy mire is gondolok?  A családtagokkal való kapcsolattartáson túl, a régi ismerősöket is meg lehet találni, családfakutatást lehet végezni, végre a „Mindig is foglalkoztatott a téma.” jellegű kérdéseknek utána lehet járni, akár egy kényelmes fotelből.

De, ami legfontosabb, hogy ne csak az ünnepek közeledtével szakítsunk időt egymásra, hanem az év többi napján is.